HLPF SIDE EVENT

BUILDING BACK BETTER IN LOCALISING SDGS:

A case study of the Malaysia and three Southeast Asian Country experiences of the partnership model

Date : July 11, 2022 (Mon)

Time : 7.30am – 9.00am (US time) / 7.30pm- 9.00pm (Malaysia)

Online event & Link : Shall be given closer to the event date

The side event is hosted by :-

The Malaysian Government: Economic Planning Unit and the Ministry of Foreign Affairs with the support of the All Party Parliamentary Group Malaysia on SDGs, Institute of Strategic & International Studies (ISIS Malaysia) and the Malaysian CSO SDG Alliance

PROGRAM

TIME	DETAILS	SPEAKER		
7.30am – 7.31am (1 minutes)	Emcee's Opening	Nur Rahmah Othman		
7.31am – 7.36am (5 minutes)	Opening Word of Welcome	Hon. Dato' Sri Mustapa Mohamed (Minister in the Prime Minister's Department (Economy), Malaysia)		
	PANEL 1	(),		
BUILDING BACK BETTER: THE MALAYSIAN EXPERIENCE & REFLECTIONS				
7.36am – 7.39am (3 minutes)	Introduction to Panel theme and speakers	Moderator: Ms. Lavanya Rama Iyer (Co-Chair Malaysian CSO SDG Alliance)		
7.39am – 7.45am	Government Agencies in The Lead	Mr. Kamaruzaman Umar, Deputy		
(6 minutes)	Role of Localising SDGs	Secretary-General (Policy & Sustainable Development), Ministry of Housing and Local Government, Malaysia		
7.45am – 7.51am	Parliamentarians as SDG Champions At Policy and Grassroots Levels	Hon. Dato Seri Rohani Abdul Karim		
(6 minutes)				
		Chairperson of the APPGM-SDG / MP of Batang Lupar		
7.51am – 7.57am	SDG Solution Providers Impacting The People & SDGs	Mr. James Raj		
(6 minutes)		Executive Officer (Solution), APPGM-SDG		

7.57am – 8.03am	Localising SDGs in Malaysian Cities	TPr. Ir. Norliza Hashim			
(6 Minutes)		Chief Executive, URBANICE			
8.03am - 8.11am (8 mins)	Q&A	Participants are asked to post their questions on the chat box			
		Ms Zoel Ng will highlight them via a slide for all the 4 speakers to see. She will assign the questions accordingly			
8.11am - 8.14am (3minutes)	Moderator's concluding remarks				
8.14am – 8.16am (2 minutes)	MC Thank moderator & speakers and makes announcement for next panel	Nur Rahmah Othman			
	PANEL 2				
BUIL	BUILDING BACK BETTER: EXPERIENCE & REFLECTIONS				
OF 3 COUNTRIES IN SOUTH EAST ASIA					
8.16am – 8.19am (3 minutes)	Introduction to Panel theme and speakers	Moderator: Prof. Datuk Dr. Denison Jayasooria (Head of Secretariat, APPGM-SDG)			
8.19am – 8.25am	Lessons From the Thailand Experience On Building Back Better	Assist Professor Chol Bunnag, Director of SDG Move.			
(6 minutes)		Thammasat University, THAILAND			
8.25 – 8.31am (6 Minutes)	Lessons From the Philippines Experience on Building Back Better	Dr. Emma Porio, Project Leader & Principal Investigator of Coastal Cities At Risk, Atenio De Manila University, PHILIPPINES			
8.31am- 8.37am (6 Minutes)	Lessons From the Indonesian Experience on Building Back Better	Prof. Zuzy Anna, Director of the SDGs Center Unpad. SDGs Center Universitas Padjadjaran, INDONESIA.			
8.37am - 8.43am (6 Minutes)	A Comparative Analysis & Lessons Learn for Malaysia	Mr Alizan Mahadi Senior Director ISIS Malaysia			
8.43am - 8.51am (8 mins)	Q&A	Participants are asked to post their questions on the chat box			
		Ms Zoel Ng will highlight them via a slide for all the 4 speakers to see. She will assign the questions accordingly			
8.51am - 8.54am (3 minutes)	Moderator's concluding remarks				
8.54am - 8.55am (1 minute)	Emcee thanks Moderator & Speakers and welcomes the Malaysian Foreign Minister for Closing Remark	Nur Rahmah Othman			

8.55am – 9.00am	CLOSING REMARK	Hon. Dato' Sri Saifuddin
(5 minutes)		Abdullah (Minister of Foreign
		Affairs, Malaysia)
9.00am	Emcee thanks Foreign Minister, all	Nur Rahmah Othman
	speakers & participants & Photo Op	

SPEAKERS GUIDELINES

Each speaker is given between 5 to 6 minutes. This is indicated in the program. Each humbly request all to abide by this request as there are 7 speakers in this side event.

Speakers are asked to share their country experience especially the achievements and challenges in localising SDGs in your country. Some have been asked to narrow their perspectives of government, civil society or parliamentarian's point of view.

As the time is short we encourage all speakers to share a written text of their presentation. This will be a useful guide to speech delivery. There is no need for any power point or slide presentation. A text of the speech will be helpful before the event to be circulated to all the participants who register for the event.

Zoom link shall be given closer to the event date.

MODERATORS GUIDELINES

To introduce the panel theme, introduced the speakers and provide a concluding comment at the end of the presentations.

The Q & A session will be handled by Ms Zoel Ng who will prepare a slide of the questions and call on the respective speakers to answer them. All questions are asked via the chat box and not via a verbal intervention.

Due to limited time, speakers can also attend the questions by replying directly in the chatbox

We will assist in keeping time by ringing a bell and have a poster sign.

Any further inquiries should be forwarded to Ms. Nur Rahmah Othman at +6013 920 3550 or Rahmah.appgmsdg@gmail.com